Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΑΓΡΙΝΙΟ: Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στη ΔΕΥΑ

Για σκάνδαλο υπεξαίρεσης χιλιάδων ευρώ μιλούν υπάλληλοι της ΔΕΥΑ, οι υπηρεσίες της οποίας βρίσκονται στο Αγρίνιο.

Πληροφορίες φέρουν υπάλληλο της συγκεκριμένης υπηρεσίας να έχει υπεξαιρέσει πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό πριν από περίπου 8 μήνες. Η υπάλληλος λένε οι πληροφορίες υπηρετούσε σε πόστο που εισέπραττε χρήματα από το κοινό, τα οποία φέρεται να μην αποδίδει στο ταμείο της υπηρεσίας αλλά να τα "βάζει στην τσέπη της". Το φερόμενο ως υπεξαιρεθέν ποσό αγγίζει, αναφέρουν οι πληροφορίες, τα 8-10 χιλ ευρώ.
Αυτό που κάνει όμως τους συναδέλφους της να βγαίνουν από τα ρούχα τους και να μιλούν για το θέμα είναι ότι η υπόθεση "κωλυσιεργεί" στη δικαιοσύνη!
Η περί ου ο λόγος υπάλληλος "πιάστηκε" και ο προϊστάμενος της φέρεται να έχει καταθέσει στην αρμόδια Δικαστική Αρχή του Αγρινίου.
Όταν η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας η υπάλληλος λέγεται ότι επέστρεψε το ποσό αλλά βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών από την υπηρεσία της.
Αυτό που θεωρείται προκλητικό από τους συναδέλφους της, λένε οι πληροφορίες, είναι ότι κάποιοι προσπάθησαν παρόλη τη σοβαρότητα της υπόθεσης να προχωρήσουν σε μετάταξη της.......... υπαλλήλου σε άλλη υπηρεσία, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί ενώ υπήρξε λέγεται συνεδρίαση του Δ.Σ. αυτή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας.
Έτσι η υπάλληλος πήρε κι άλλη άδεια άνευ αποδοχών ώσπου να συνεδριάσει ξανά το Δ.Σ.
Εντύπωση προκαλεί στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ ότι η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει ακόμη. Μετά από τα παραπάνω γεννιούνται διάφορα ερωτήματα
Ακόμη κι αν η υπάλληλος επέστρεψε τα χρήματα δεν έχει υποστεί η ΔΕΥΑ βλάβη;
Δεν θίγεται το κύρος της;
Η υπάλληλος απέδωσε το ποσό με τους νόμιμους τόκους, με δική της θέληση και χωρίς να εξεταστεί από τις αρχές;
Κι αν ακόμη το υπεξαιρεθέν ποσό έχει επιστραφεί ολόκληρο, η ηθική βλάβη την οποία έχει υποστεί το νομικό πρόσωπο έχει αποκατασταθεί και με ποιον τρόπο;
Κατά την άποψη μας η ηθική βλάβη, το κύρος και η θεσμική υπόσταση του νομικού προσώπου δεν έχει αποκατασταθεί και υπ' αυτή την έννοια δεν μπορεί να δοθεί συγχωροχάρτι στην υπάλληλο.
Θα μας απαντήσει ο δήμαρχος Αγρινίου αν προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να ζητήσει αποζημίωση για την ηθική βλάβη την οποία έχει υποστεί το νομικό πρόσωπο;
Διαφορετικά κατά την άποψη μας δεν θα έχει έρθει ολοσχερής ικανοποίηση και με αυτά τα δεδομένα αν γίνει έτσι Δήμαρχος και υπάλληλος θα είναι απολύτως εκτεθειμένοι, σχετικά με την υπεράσπιση των συμφερόντων του δήμου και των νομικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου