Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Για ιππασία με τα παιδιά: Μια αξέχαστη εμπειρία!

Πήγα το Νικόλα και τη Λυδία για ιππασία και ενθουσιάστηκαν. Λένε ότι το άλογο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μετά το σκύλο και πράγματι η τρυφερή σχέση που αναπτύσσει κανείς με ένα τόσο περήφανο και εντυπωσιακό ζώο είναι σαγηνευτική.


Η επαφή των παιδιών με το άλογο έχει ευεργετική επίδραση τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή τους. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η ιππασία χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία παιδιών με ψυχοκινητικά προβλήματα.

Το στήσιμο που πρέπει να έχει το πάνω μέρος του σώματος γυμνάζει την πλάτη και τους κοιλιακούς, ενώ ειδικά για τα κορίτσια είναι η καλύτερη γυμναστική για την απόκτηση των τέλειων γλουτών!
Πήραν το πρώτο τους μάθημα στον ιππικό όμιλο Βαρυμπόμπης. Ένας εξαιρετικά έμπειρος εκπαιδευτής τους έδειξε τη σωστή στάση τους σώματος και τις πρώτες βασικές κινήσεις. Η Λυδία ίππευσε ένα μικρό πόνυ -τον Πίκατσου!- και ο Νικόλας ένα πανέμορφο μελί.

Ιππασία μπορούν να ξεκινήσουν τα παιδάκια πολύ νωρίς. Η ανιψιά μου η Ιβάννα, είναι μόλις δυόμιση χρόνων και τα πήγε περίφημα.
Μετά το τέλος της προπόνησης περιηγηθήκαμε και στους στάβλους με τα αγωνιστικά άλογα. Τα παιδιά τα τάισαν καροτάκια και τα χάιδεψαν στη μουσούδα. Ξετρελάθηκαν!

Η πρώτη μέρα στον ιππικό όμιλο έκλεισε με τέλεια σουβλάκια ψημένα στο μπάρμπεκιου του κυλικείου, φρεσκοκομμένη ντομάτα και πίτες.

Ωραία εμπειρία. Αξίζει να το δοκιμάσετε μικροί και μεγάλοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου