Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο φίλησε ξανά την κόρη του μετά από χρόνια!

Μια συγκλονιστική ιστορία που συγκίνησε όλο τον κόσμο. Είχε παραμορφωθεί σε όλο του το πρόσωπο και τώρα όμως μπορεί να πάει σπίτι του μετά την επιτυχημένη εγχείρηση μεταμόσχευσης προσώπου. Βίντεο και φωτογραφίες
 
“Μπορώ να νιώσω και πάλι το φιλί της κόρης μου”. Με αυτά τα λόγια και φανερά συγκινημένος ο 28χρονος Ντάλας Γουίενς έφυγε πλέον από το νοσοκομείο για να ζήσει ξανά μια φυσιολογική ζωή δίπλα στην μικρή του κόρη.
Το Νοέμβριο του 2008 η ζωή του είχε αλλάξει για πάντα. Ο Ντάλας είχε τραυματιστεί σοβαρά από εγκαύματα στο πρόσωπο. Έχασε την όραση του, τα χείλη του, την μύτη του και τα φρύδια του. Ήταν μόλις 25 ετών.
 
Η ιστορία του Γουίενς έκανε τον γύρω του κόσμου και ο Τεξανός έγινε γνωστός ως ο άντρας χωρίς πρόσωπο. Για τρία χρόνια ζούσε ένα μαρτύριο. Ο άτυχος νέος δεν μπορούσε να δει, να φάει, να αισθανθεί τίποτα. Πριν από δυο μήνες όμως υπεβλήθη σε ολική μεταμόσχευση προσώπου.

Ύστερα από μια πολύ επικίνδυνη εγχείρηση που κράτησε 15 ώρες, ο Ντάλας απέκτησε ξανά ανθρώπινη μορφή. Τριάντα γιατροί του «έδωσαν» ξανά ένα πρόσωπο. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να επαναφέρουν και την όρασή του.
 
Ο Γουίενς είναι ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που έκανε ολική μεταμόσχευση προσώπου και ο δεύτερος σε όλο τον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου