Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τα συστατικά μιας συγκροτημένης ερωτικής σχέσης

Για να έρθουν δύο σύντροφοι σε ερωτική επαφή είναι δεδομένο ότι υπάρχει αμοιβαία ερωτική έλξη. Για να διατηρηθούν, όμως, αυτές οι επαφές, χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις.


Ο πρώτος και βασικότερος παράγοντας είναι η καθημερινή φροντίδα της σωματικής και στοματικής υγιεινής, καθώς η αίσθηση σιγουριάς ότι ο άλλος είναι καθαρός και υγιής μάς κάνει πιο άνετους στο άγγιγμα και στην άμεση επαφή όλων των σημείων του σώματός του.

Επιπλέον, έχοντας υπ' όψιν μας ότι ο σκοπός της ερωτικής επαφής είναι η αμοιβαία ευχαρίστηση και των δύο συντρόφων, θα πρέπει να αφήσουμε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις και να πραγματοποιήσουμε τις κρυφές μας επιθυμίες χωρίς τύψεις και ενδοιασμούς. Η οικειότητα και η ειλικρίνεια ανάμεσα στους δύο συντρόφους αποτελεί έναν δυνατό θεμέλιο λίθο της σχέσης. Το να εκμυστηρευτεί ο ένας στον άλλον τις ερωτικές του φαντασιώσεις, κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι.

Οι γυναίκες έχουν την τάση -ιδιαίτερα από τη θέση τους ως σύζυγοι- να θεωρούν εξευτελιστικό και ανήθικο να προβούν σε ερωτικές πράξεις που ξεπερνούν τα «κλασικά» πρότυπα. Στη συνέχεια, όμως, λογοκρίνουν τις πιο τολμηρές γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στερούν από τον άνδρα τους ερωτικές εμπειρίες και τον ωθούν να τις αποκτήσει σε ξένη αγκαλιά.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής όπου τα δύο κορμιά γίνονται ένα, όλα επιτρέπονται, είτε σε λεκτικό είτε σε πρακτικό επίπεδο. Η εκτίμηση του συντρόφου μας δεν πηγάζει από το πόσο σεμνός είναι ο άλλος στο κρεβάτι, αλλά μέσα από την καθημερινή του συμπεριφορά.

Είναι καιρός, λοιπόν, στη σύγχρονη εποχή που ζούμε από τη μία πλευρά ο άνδρας να μη διστάζει να ζητάει από τη σύντροφό του διαφοροποιήσεις στην ερωτική τους ζωή και από την άλλη μεριά η γυναίκα να μην ντρέπεται να συμμετέχει σε αυτές. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στο να συμμετέχουν ενεργά και οι δύο σύντροφοι και να απολαμβάνουν το ερωτικό παιχνίδι που μπορεί άλλοτε να γίνεται πιο τολμηρό κι άλλοτε πιο επικίνδυνο. Όταν από τον έρωτα εκλείψουν οι σεμνοτυφίες, θα μένει πάντα η ανεξίτηλη ανάμνηση του πάθους και της απόλαυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου