Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η “Μαντάμ” που έστελνε τα κορίτσια στο Στρος Καν

Με την αντάρα του σεξουαλικού σκανδάλου του Ντομινίκ Στρος Καν, και οι εκδιδόμενες γυναίκες χαίρονται!

Στον καταιγισμό των αποκαλύψεων για την ερωτική ζωή του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ το λιθαράκι της έσπευσε να προσθέσει και μια διαβόητη «μαντάμ» του Μανχάταν.

Ο λόγος για την 35χρονη Κρίστιν Ντέιβις που ισχυρίζεται ότι το 2006 ο Στρος Καν τής είχε δώσει 2.500 δολάρια για να του εξασφαλίσει συνοδούς από το γραφείο που διαθέτει και φέρει την ταιριαστή επωνυμία «Wicked Models».
O Γάλλος πολιτικός, που τότε δεν ήταν μέλος του ΔΝΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τάιμς» του Λονδίνου, είχε έρθει σε επαφή με την Ντέιβις μέσω της Ιρμα Νίκι, μιας Βόσνιας πόρνης η οποία ζούσε στο Παρίσι και έχει συνδεθεί με το σκάνδαλο που «αποκαθήλωσε» τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Ελιοτ Σπρίτζερ. Η Νίκι έχει ισχυριστεί ότι είχε σεξουαλικές επαφές και με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Τάιμς» του Λονδίνου, ο Στρος Καν τηλεφώνησε στην Ντέιβις την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2006 για να ζητήσει μια τυπική Αμερικανίδα, προσφέροντας 2.400 δολάρια για δύο ώρες μαζί της. «Πλήρωσε με ρευστό. Το πρώτο κορίτσι που του έστειλα είπε ότι ήταν επιθετικός και δεν ήθελε να τη στείλω ποτέ πάλι σ’ αυτόν», φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα η ίδια η Κριστίν Ντέιβις.
Και η Ιρμα Νίκι, όμως, έρχεται να επιβεβαιώσει την ίδια εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά του απέναντι στα call girls. «Τα κορίτσια έλεγαν ότι ήταν πιεστικός, ωστόσο δεν βίασε καμία.
Πάντως, από πελάτες που πληρώνουν 1.000 δολάρια την ώρα περιμένουμε να είναι gentlemen, όχι ζώα!», δηλώνει χαρακτηριστικά η Νίκι στην εφημερίδα «Daily Mail».
Στην ερώτηση, δε, γιατί αποκαλύπτει τώρα τη «συνεργασία» της με τον Στρος Καν, η Νίκι δήλωσε ότι το κάνει από τον θυμό της πο [Η επιστολή παραίτησης του Ντομινίκ Στρος Καν από την ηγεσία του ΔΝΤ.] ου επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια καμαριέρα. «Πέρασα τρία χρόνια προστατεύοντας τους άνδρες στη λίστα των πελατών μας, ωστόσο δεν θα συνεχίσω να προστατεύω αυτούς που κακοποιούν γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ… ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ Η ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ
«Με απέραντη θλίψη» ο Ντομινίκ Στρος Καν, σε επιστολή του, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του γενικού διευθυντή, κηρύττοντας παράλληλα και επισήμως την έναρξη της κούρσας διαδοχής του.
Εξηγώντας ότι γι’ αυτόν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η γυναίκα του, που αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όπως επίσης και τα παιδιά του, υπογραμμίζει ότι θέλει να αφιερώσει όλη την ενέργειά του στην απόδειξη της αθωότητάς του.
Στο μεταξύ, τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι της διαδοχολογίας είναι αρκετά, με πρώτο και καλύτερο ωστόσο αυτό της Κριστίν Λαγκάρντ (στη φωτ., με τον Στρος Καν), της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών.
Η ευρωπαϊκή πρόταση για την ηγεσία του ΔΝΤ φαίνεται να προκρίνεται από τους Γερμανούς, που έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές δηλώσεις. Η Ανγκελα Μέρκελ κάλεσε τις αναδυόμενες οικονομίες να επιλέξουν Ευρωπαίο για το τιμόνι του ΔΝΤ, κάτι που έκανε -μέσω ανακοίνωσης- και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε με νόημα ότι μια ευρωπαϊκή υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλων των ευρωπαϊκών χωρών.
Να σημειωθεί ότι οι αντίπαλοι της Λαγκάρντ για το αξίωμα είναι ο Γερμανός Αξελ Βέμπερ, ο Τούρκος Κεμάλ Ντερβίς, ο Νοτιοαφρικανός Τρέβορ Μανουέλ, ο Μεξικανός Αγκουστίν Κάρστενς, ο Βραζιλιάνος Αρμίνιο Φράγκα και ο Καναδός Μαρκ Κάρνεϊ.
Πάντως, σύμφωνα με δήλωση Γάλλου βουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος, του Κλοντ Μπαρτολόν, ο Στρος Καν είχε προβλέψει την καρατόμησή του από το ΔΝΤ. Σε τηλεφωνική συζήτηση που είχαν στα τέλη Απριλίου, του είχε πει ότι «οι Ρώσοι είναι σύμμαχοι με τη Γαλλία για να τον διώξουν από το ΔΝΤ προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη γαλλική προεδρία».
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου