Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ντοκυμαντέρ- σοκ: για πρώτη φορά στην τηλεόραση η στιγμή που ένας άνθρωπος πεθαίνει!


Σάλος αναμένεται να προκληθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Inside the Human Body» ,δηλαδή, "Μέσα στο ανθρώπινο σώμα", το οποίο έχει προγραμματιστεί για να βγει στον αέρα μέσα από το BBC στις 12 Μαίου.

Και αυτό γιατί; Γιατί για πρώτη φορά θα προβληθεί τηλεοπτικά η στιγμή που ένας άνθρωπος αφήνει την... τελευταία πνοή του !

Συγκλονιστικό και σοκαριστικό και μόνο που το ακούει κανείς... Πρόκειται ,λοιπόν, για μία σειρά - ντοκιμαντέρ, επιστημονικού χαρακτήρα, η οποία ασχολείται με το ανθρώπινο σώμα, από τη στιγμή της σύλληψης, στην πρώτη αναπνοή του βρέφους, στην ενηλικίωση αλλά και στο πώς το σώμα αμύνεται...

"Το γνωρίζουμε πως θα υπάρξουν αντιδράσεις με την προβολή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ, αλλά πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να μην αποφεύγουμε τη συζήτηση για τον θάνατο και όταν είναι δικαιολογημένο να τον δείχνουμε", δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο παρουσιαστής της σειράς Μάικλ Μόσλει.

Οσο για το πως βρέθηκε ο άνθρωπος που δέχτηκε να μεταδοθεί τηλεοπτκά η στιγμή που αφήνει αυτό τον κόσμο; Οπως ίσως φαντάζεστε, οι συντελεστές της συγκεκριμένης παραγωγής, έπρεπε να ψάξουν πρώτα πολύ, για να εντοπίσουν τα ίχνη του ανθρώπου εκείνου που δεν θα θεωρούσε εντελώς... τρελό και παράλογο, αυτό που θα του πρότειναν.

Οι δημιουργοί του προγράμματος ,λοιπόν, πλησίασαν πολλούς νοσηλευόμενους για να βρουν κάποιον που θα συμφωνούσε να μαγνητοσκοπηθούν οι τελευταίες του στιγμές και αυτός ήταν ο ηλικιωμένος Τζέραλντ, ο οποίος έπασχε από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο.

Ο 84χρονος τους είπε ότι ήλπιζε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει άλλους : «Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά αποδεδειγμένα αν δεν συμβεί κάποιο θαύμα, δεν θα είμαι εδώ για πολύ ακόμα… Δεν φοβάμαι. Δεν πιστεύω ότι θα είναι σαν να κόβεις μια ταινία με ένα ψαλίδι, αν και μπορεί. Όπως και να ‘χει, έχω τυφλή πίστη στο ότι δεν θα εξαφανιστώ τελείως», είχε πει.

Ο ηλικιωμένος άφησε τελικά την τελευταία του πνοή στις αρχές του 2011 και αυτή την στιγμή όσοι θέλουν θα μπορέσουν να την δουν στην... τηλεόρασή τους !

tlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου