Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Οι γυναίκες έλκονται από άνδρες με θηλυκά χαρακτηριστικά


Μεγαλύτερο «σουξέ» στις γυναίκες φαίνεται πως έχουν οι άνδρες με στρογγυλεμένα χαρακτηριστικά προσώπου, καθώς πολλές έλκονται περισσότερο από αυτούς παρά από άνδρες με γωνιώδη και αρρενωπά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ψυχολόγοι Κρίστοφερ Σαΐντ και Αλεξάντερ Τοντόροφ των Πανεπιστημίων Νέας Υόρκης και Πρίνστον αντίστοιχα, που δημοσιεύουν τη έρευνα στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science, έκαναν πειράματα με δύο ομάδες ανδρών και γυναικών, στους οποίους έδειξαν χιλιάδες πρόσωπα του αντίθετου φύλου, τα οποία είχαν δημιουργηθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα ή λιγότερα αρσενικά ή θηλυκά χαρακτηριστικά.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν άνδρες που από την μία έχουν πιο θηλυκό πρόσωπο και, από την άλλη, πιο αρρενωπό, δηλαδή πιο σκούρο δέρμα, εμφανίζουν δηλαδή μια «σύγχυση» ή μια μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στα κριτήρια τους.
Οι άνδρες, από την πλευρά τους, δείχνουν μεγαλύτερη -και πιο αναμενόμενη- προτίμηση σε γυναικεία πρόσωπα με θηλυκά χαρακτηριστικά, ιδίως σαρκώδη χείλη και μεγάλα μάτια.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η έρευνα δείχνει ότι η έλξη στα δύο φύλα δεν είναι διαμετρικά αντίθετη. Όπως είπαν, η ελκυστικότητα ενός προσώπου αποδεικνύεται ότι είναι πιο πολύπλοκη από ό, τι είχαν δείξει προηγούμενες έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου