Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο metrosexual φεύγει, ο neosexual έρχεται... και τον θέλουν όλες οι γυναίκες


Ώρα να ξεπεράσετε τα χωροταξικά θέματα στο ντουλάπι του μπάνιου. Ο neosexual τύπος ανδρός συνδυάζει ευαισθησία και αρρενωπότητα στη «συσκευασία» του ενός, και αντικαθιστά τον metrosexual και τα βαζάκια του.


Αγάπη μου, που είναι η υδατική;
Κρέμα ματιών, μάσκα μαλλιών, φρύδια αλφαδιασμένα. Stop and rewind... Πριν ακόμα εξοικειωθείτε με την ιδέα στο δικαίωμα του συντρόφου σας για επιλογή αποτελεσματικού peeling, ένα νέο είδος αρσενικού έχει ήδη διαδεχτεί το προηγούμενο: ο metrosexual γίνεται neosexual και η γυναικεία καρδιά μπαίνει στη θέση της. Διότι εκεί που οι γυναίκες νομίσαμε ότι το να μοιράζεσαι τα μυστικά της «θείας» θηλυκότητας σε αγαστή συνεργασία με το έτερο ήμισυ -it’s not bad- τα στερεότυπα φύλου αποδεικνύονται πανίσχυρα: ο άντρας είναι το ισχυρό φύλο. Και ναι μεν εμείς θέλουμε να διαθέτει ευαισθησίες, ρομαντισμό, να έχει χιούμορ, λεπτούς τρόπους, ευγένεια, να χαμογελάει και να κλαίει (αν μπορεί και ταυτόχρονα), αλλά στο πακέτο οφείλει να περιλαμβάνεται – ως βασικό συστατικό- ο ανδρισμός και η αρρενωπότητα. Να μυρίζει τεστοστερόνη (και όχι απαραίτητα κολώνια ή μαλακτικό).

Ο όρος neosexual (που πολύ καλά σας φέρνει στη μνήμη τον Neo της ταινίας The Matrix, ο οποίος με περισσή «χάρη» έσπαγε στο ξύλο τους κακούς, ενώ παράλληλα διέθετε σέξι εμφάνιση, φινέτσα στο στιλ και δεν δίσταζε να αποκαλύψει το κλάμα του), ουσιαστικά (εφευρέθηκε και) επιβλήθηκε με τα αποτελέσματα μια προ διετίας έρευνας αποσμητικού που κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το 81% των γυναικών επιθυμούν οι άντρες να είναι ευαίσθητοι χωρίς ωστόσο να χάνουν την αρρενωπότητα τους.

Ολική επαναφορά

Επιστροφή στις ρίζες ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και νεολογισμοί – παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές (που θα χρειαστούν πιθανά ευρύτερη ορολογία για να κατατάξουν τα δύο φύλα);
«Οι γυναίκες επιθυμούν τον ανδρισμό του James Bond, την εμφάνιση του Hugh Jackman, το χιούμορ του Jim Carey και τα νιάτα του Zac Efron» σχολιάζει στο βιβλίο του Man Drought, o δημοσιογράφος Bernard Salt και μάλλον καταλαβαίνεις που πάει το θέμα: οι φυλές των ανδρών μεταμορφώνονται και βαφτίζονται ανάλογα με τις επιθυμίες των γυναικών.

Η φεμινιστική αντίληψη έκανε το θαύμα της και αφού κατάφερε να φέρει τη γυναίκα στη θέση των ανδρών, κατάφερε να φέρει και τον άντρα στη θέση της γυναίκας. Έλα όμως που το θέμα «κλωτσάει». Και η κρέμα νυχτός δύσκολα μοιράζεται.

Γιατί ναι, το αποδείξαμε: είμαστε ικανές για όλα και παντός καιρού, αλλά ποιος θα μας διασκεδάζει; Ποιος θα μας επιβεβαιώνει; Ποιος θα μας βαστά; Ο άντρας, φυσικά. Και αποκούμπι και βράχος μαζί. Κάτι σαν υβρίδιο του Leopold και του Wolverine (αμφότεροι ερμηνευμένοι από τον Hugh Jackman. Τυχαίο, δε νομίζω.).

Ο neosexual τα κάνει όλα και (μας) συμφέρει. Άσε που δεν έχεις αγωνία σε ποιο νεσεσέρ μπορεί να βρίσκεται το τσιμπιδάκι φρυδιών: το δικό σου ή το δικό του.
Της Δήμητρας Βγενοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου