Ας τη φτιάξουμε!
Oι ομελέτες φούρνου είναι μια πολύ ωραία εναλλακτική της κλασικής ομελέτας και αρκετά πιο ελαφριές, για όσους θέλουν να αποφεύγουν το τηγάνι.
- Ξεφλουδίζετε, κόβετε σε φέτες , αφαιρείτε από 4 ντομάτες τους σπόρους και τις στραγγίζετε λίγο. Αλείφετε ένα ταψί 22 εκ. με 2 κουταλιές βούτυρο και στρώνετε τον πάτο του με τις τομάτες. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό, 1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη, 1 κουταλιά ζάχαρη και 1 κουταλιά μαργαρίνη και ψήνετε τις τομάτες μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200 °C για 10’ περίπου.
- Χτυπάτε 10 αυγά με 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ, 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνετε πάνω στις ντομάτες. Ψήνετε την ομελέτα 25’ περίπου. 5’ πριν τη βγάλετε από το φούρνο τη βάζετε κάτω από ζεστό γκριλ να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.
Πηγή: livesmart.gr
- Ξεφλουδίζετε, κόβετε σε φέτες , αφαιρείτε από 4 ντομάτες τους σπόρους και τις στραγγίζετε λίγο. Αλείφετε ένα ταψί 22 εκ. με 2 κουταλιές βούτυρο και στρώνετε τον πάτο του με τις τομάτες. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό, 1 κουταλάκι ρίγανη τριμμένη, 1 κουταλιά ζάχαρη και 1 κουταλιά μαργαρίνη και ψήνετε τις τομάτες μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, στους 200 °C για 10’ περίπου.
- Χτυπάτε 10 αυγά με 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ, 4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνετε πάνω στις ντομάτες. Ψήνετε την ομελέτα 25’ περίπου. 5’ πριν τη βγάλετε από το φούρνο τη βάζετε κάτω από ζεστό γκριλ να γκρατιναριστεί στην επιφάνεια.
Πηγή: livesmart.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου