Γλυκιά απόλαυση
Έχετε όρεξη να φτιάξετε ένα γλυκό που θα κάνει ευχαριστήσει όλη την οικογένεια, από τους μικρούς μέχρι τους μεγάλους; Τότε «επενδύστε» στην πανακότα με φράουλες και... δεν θα χάσετε!
Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
½ λίτρο γάλα
120 γρ. ζάχαρη
12 φύλλα ζελατίνας
2 βανίλιες
Για τη σάλτσα φράουλας
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. φράουλες κομμένες στα 4
2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζετε τις ζελατίνες, μία μία, σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
Τοποθετείτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και ζεσταίνετε το μείγμα, χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στύβετε τις ζελατίνες καλά με το χέρι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα για να διαλυθεί η ζελατίνα.
Βρέχετε ένα ταψάκι ή πυρέξ ανάλογου μεγέθους και το στραγγίζετε χωρίς να το σκουπίσετε.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι. Όταν γίνει χλιαρό, το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες, τουλάχιστον.
Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, και προσθέτετε τις φράουλες και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε κουνώντας το τηγάνι και βράζετε μέχρι να «δέσει» το σιρόπι. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει λίγο και το περνάτε από το μπλέντερ να γίνει πουρές. Το μεταφέρετε σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμη η πανακότα, την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας με 2 κουταλιές σάλτσα φράουλας.
Πηγή: myworld
Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
½ λίτρο γάλα
120 γρ. ζάχαρη
12 φύλλα ζελατίνας
2 βανίλιες
Για τη σάλτσα φράουλας
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. φράουλες κομμένες στα 4
2/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζετε τις ζελατίνες, μία μία, σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.
Τοποθετείτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και ζεσταίνετε το μείγμα, χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στύβετε τις ζελατίνες καλά με το χέρι και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα για να διαλυθεί η ζελατίνα.
Βρέχετε ένα ταψάκι ή πυρέξ ανάλογου μεγέθους και το στραγγίζετε χωρίς να το σκουπίσετε.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι. Όταν γίνει χλιαρό, το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες, τουλάχιστον.
Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, και προσθέτετε τις φράουλες και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε κουνώντας το τηγάνι και βράζετε μέχρι να «δέσει» το σιρόπι. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει λίγο και το περνάτε από το μπλέντερ να γίνει πουρές. Το μεταφέρετε σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμη η πανακότα, την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας με 2 κουταλιές σάλτσα φράουλας.
Πηγή: myworld
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου