Μια απολαυστική συνταγή
Τα καλαμαράκια είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά στο σαρακοστιανό τραπέζι και όχι μόνο. Μια ωραία εκδοχή τους είναι γεμιστά με ρύζι.
Υλικά
(για 10 μέτριου μεγέθους καλαμάρια) 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2/3 κούπας ρύζι καρολίνα
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και κρατάμε το σώμα τους. Τα πλοκάμια και τα πτερύγια τα ψιλοκόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.
2.Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πτερύγια και πλοκάμια, μαζί με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε και το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει η γέμιση μια βράση.
3.Μοιράζουμε τη γέμιση μέσα στα καλαμαράκια και τα κλείνουμε τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα. Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα γεμιστά καλαμαράκια. (Αν μας έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε κι αυτή στην κατσαρόλα). Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40’-45’ περίπου.
Πηγή:livesmart
Υλικά
(για 10 μέτριου μεγέθους καλαμάρια) 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2/3 κούπας ρύζι καρολίνα
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
1 ποτηράκι λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και κρατάμε το σώμα τους. Τα πλοκάμια και τα πτερύγια τα ψιλοκόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.
2.Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πτερύγια και πλοκάμια, μαζί με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε και το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει η γέμιση μια βράση.
3.Μοιράζουμε τη γέμιση μέσα στα καλαμαράκια και τα κλείνουμε τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα. Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα γεμιστά καλαμαράκια. (Αν μας έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε κι αυτή στην κατσαρόλα). Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40’-45’ περίπου.
Πηγή:livesmart
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου