Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αbramovich: Aποκάλυψε την «Ρομανική» του αυτοκρατορία!


Αbramovich: Aποκάλυψε την «Ρομανική» του αυτοκρατορία!
Είναι ορφανός από τεσσάρων ετών, μεγάλωσε με τους παππούδες του σε μια παγωμένη πόλη της Λιθουανίας, και σήμερα αποτελεί έναν από τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.
Ο λόγος για τον Roman Abramovich, που η ιστορία του θυμίζει παραμύθι και η εξέλιξη της ζωής του μοιάζει με κινηματογραφική ταινία.
Ξεκίνησε την καριέρα του πουλώντας πλαστικά παιχνίδια από ένα εξαθλιωμένο διαμέρισμα στη σοβιετική Μόσχα. Οι κοινωνικοπολιτικές συγκυρίες αλλά και η διάσημη τάση του να κάνει θεαματικές και εκκεντρικές επενδύσεις, τον έχρησαν μεγιστάνα το 1999.
Με τις δραστηριότητες του να επεκτείνονται από τις πετρελαϊκές κοινοπραξίες έως και τις κτηνοτροφικές μονάδες, ο αυτοδημιούργητος Abramovich έχτισε έναν κολοσσό γύρω από το όνομα του αλλά και μια «κολλητή» φιλία με τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν. Μερικά χρόνια μετά, ο Ρώσος ολιγάρχης καλείται να καταγράψει κατά γράμμα την τεράστια περιουσία του, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος; αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα για μια έδρα στο τοπικό κοινοβούλιο της Τσουκότκα, μιας αυτόνομης περιφέρειας στην Άπω Ανατολή, και για να το κάνει θα πρέπει να δηλώσει ΟΛΑ τα περιουσιακά του στοιχεία. Και το έκανε. Μόνο που δεν ξέρουμε αν τα δήλωσε ΟΛΑ.Πάρτε χαρτί, μολύβι και σημειώστε, καθώς η «Ρομανική Αυτοκρατορία», διαθέτει:
Εννέα επαύλεις και επτά διαμερίσματα σε τέσσερις χώρες, από το Κολοράντο έως τη Μόσχα.
Μετοχές σε επτά βασικές εταιρείες.
85 εκατομμύρια ευρώ σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς με ετήσιους τόκους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ Ιδιοκτήτης της Τσέλσι(ενός από τους διασημότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο)
Επτά «καθημερινά» αυτοκίνητα συνολικής αξίας άνω των 770.000 ευρώ
Ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 747
Ένα στόλο ελικοπτέρων
Και φυσικά το «Eclipse»: ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο που διαθέτει μέχρι και μίνι υποβρύχιο διαφυγής σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης! Και επειδή τα λεφτά πάνε στα λεφτά, να σας ενημερώσουμε ότι από το 2007 είναι με την 25χρονη σήμερα Ντάρια Ζούκοβα,κόρη του έτερου κροίσου Αλεξάντερ Ζούκοφ, για τα μάτια της οποίας παράτησε την Ιρίνα-τη δεύτερη σύζυγο του-, με την οποία έχει αποκτήσει πέντε παιδιά.
Πηγή: star
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου