Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Φτιάξε μόνη σου κρουασάν


Εύκολη 3 ώρες 4+μερίδες 


Συστατικά

  • 1 κομμάτι μαγιά μπύρας (13 γρ ξερή μπύρα)
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3- 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
  • 500 γρ βούτυρο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1 Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζύμωσέ τα καλά με τα χέρια

  • 2 Θα δεις ότι είναι έτοιμη από την υφή της στα χέρια. Αν είναι κάπως στεγνή, τότε πρόσθεσε λίγο γάλα. Αν πάλι είναι παραπάνω μαλακιά τότε συμπλήρωσε λίγο αλεύρι

  • 3 Βάλε το μπολ στο ψυγείο και άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλο το βράδυ

  • 4 Χτύπησε το βούτυρο με 2 κ.σ αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα

  • 5 Τύλιξε την ζύμη με μια μεμβράνη και χτύπησέ την στον πάγκο της κουζίνα να αδειάσει ο παραπανίσιος αέρας

  • 6 Άνοικε ένα παραλληλόγραμμο και άλειψέ τα ¾ της επιφάνειάς του με το μείγμα του βούτυρου

  • 7 Ξετύλιξε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και άλειψε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας

  • 8 Φέρε τη μία άκρη στη μέση και επανάλαβε το ίδιο με την άλλη άκρη

  • 9 Δίπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3

  • 10 Βάλε πάλι τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη και άφησε ξανά για για 2 ώρες

  • 11 Επανάλαβε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές

  • 12 Πάρε τη ζύμη άνοιξε την και κόψε σε τρίγωνα και τύλιξε τα κρουασάν

  • 13 Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.

  • 14 Ψήνετε στους 180 C σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου