Συστατικά
- 1 κομμάτι μαγιά μπύρας (13 γρ ξερή μπύρα)
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3- 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
- 500 γρ βούτυρο
Τρόπος μαγειρέματος
1 Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζύμωσέ τα καλά με τα χέρια
2 Θα δεις ότι είναι έτοιμη από την υφή της στα χέρια. Αν είναι κάπως στεγνή, τότε πρόσθεσε λίγο γάλα. Αν πάλι είναι παραπάνω μαλακιά τότε συμπλήρωσε λίγο αλεύρι
3 Βάλε το μπολ στο ψυγείο και άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλο το βράδυ
4 Χτύπησε το βούτυρο με 2 κ.σ αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα
5 Τύλιξε την ζύμη με μια μεμβράνη και χτύπησέ την στον πάγκο της κουζίνα να αδειάσει ο παραπανίσιος αέρας
6 Άνοικε ένα παραλληλόγραμμο και άλειψέ τα ¾ της επιφάνειάς του με το μείγμα του βούτυρου
7 Ξετύλιξε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και άλειψε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας
8 Φέρε τη μία άκρη στη μέση και επανάλαβε το ίδιο με την άλλη άκρη
9 Δίπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3
10 Βάλε πάλι τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη και άφησε ξανά για για 2 ώρες
11 Επανάλαβε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές
12 Πάρε τη ζύμη άνοιξε την και κόψε σε τρίγωνα και τύλιξε τα κρουασάν
13 Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.
14 Ψήνετε στους 180 C σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου