Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ταλιατέλες με μανιτάρια




                                              Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ ταλιατέλες
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κ.σ παρμεζάνα
  • 2-3 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 2-3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι/Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1 Ζέστανε το λάδι και ρίξε μέσα ένα κλαράκι δενδρολίβανο μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες για να πάρει άρωμα

  • 2 Όταν το λάδι κάψει καλά αφαίρεσε το σκόρδο και το δενδρολίβανο και πρόσθεσε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες να σοταριστούν

  • 3 Χαμήλωσε ελαφριά τη φωτιά και πρόσεθεσε το γάλα να βράσει. Στη συνέχεια πρόσθεσε και την κρέμα γάλακτος και άφησε τη σάλτσα σου να δέσει 5 λεπτά

  • 4 Στο μεταξύ βάλε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες σου να βράσουν

  • 5 Πριν αφαιρέσεις τη σάλτσα σου από τη φωτιά πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά να λιώσει

  • 6 Σούρωσε τα μακαρόνια σου και ανακάτεψέ τα με τη λευκή σάλτσα

  • 7 Πρόσθεσε αν θέλεις έξτρα παρμεζάνα, πιπέρι μαύρο και φυλλαράκια μαϊντανού

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου