Ένα νόστιμο πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Υλικά για 2 άτομα
• ½ κιλό ψάρι γαλέος σε φέτες (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
• 2 ντομάτες φρέσκες
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
• 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
• 2-3 πατάτες κομμένες, κυδωνάτες
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε το ψάρι, αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο.
Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες, προσθέτετε 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τη σάλτσα σε ταψάκι και αραδιάζετε από πάνω τις φέτες του ψαριού. Πάνω σε κάθε φέτα ψαριού, τοποθετείτε πρώτα μία φέτα ντομάτας, μετά μία ροδέλα πιπεριάς και αλατοπιπερώνετε.
Τοποθετείτε ενδιάμεσα τις πατάτες αφού, πρώτα, τις αλατοπιπερώσετε, και τις πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊ¬ντανό. Περιχύνετε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτετε στο ταψί λίγο νερό ώστε να μισοσκεπαστούν οι πατάτες, και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, για 50' περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι πιπεριές και οι ντομάτες και να μαλακώσουν οι πατάτες.
Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό, σε πιάτα.
Πηγή: myworld.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου