Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Υγρό κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

Υγρό κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

 

Κόψτε την υπογλυκαιμία με πιο υιγεινό τρόπο

 
 
 
 
 
 
 
 
Όταν σας πιάνει κρίση υπογλυκαιμίας, καλό είναι να απολαμβάνετε ένα γλυκό με λιγότερες τύψεις.  Τι θα λέγατε για ένα κέικ με ελαιόλαδο; Είναι πιο υγιεινό, λιγότερο λιπαρό και το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο. 


Υλικά

150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

80γρ. ελαιόλαδο

100γρ. ζάχαρη

60γρ. αλεύρι

2 αυγά

γιαούρτι 2% για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπόλ, χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν και τα προσθέτετε στο μιγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακαταύετε απαλά.

Τοποθετείτε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 18εκ. Μην το βάλετε σε μεγαλύτερη φόρμα γιατί θα στεγνώσει ενώ σε μικρότερη δεν θα ψηθεί όπως πρέπει.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 25-30 λεπτά.

Ζεσταίνετε πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύεται με γιαούρτι ή παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου