Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Του «έκλεψε» το facebook γιατί τον απέρριψε

Aπίστευτο και όμως αληθινό. Ομοφυλόφιλος από την Αθήνα «έκλεψε» το προφίλ στο facebook ενός Πατρινού επιχειρηματία γιατί τον... απέρριψε. Ο Αθηναίος τον παρενοχλούσε συνεχώς, έστω και αν ο γνωστός Πατρινός τού είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν είναι ομοφυλόφιλος και πως προτιμά ξεκάθαρα τις γυναίκες από τις άνδρες!
 Ο γκέι, όμως, έδειξε πως δεν καταλάβαινε από «όχι» και έγινε ακόμα πιο εκδηλωτικός. Το αποτέλεσμα ήταν να βγάλει τον γοητευτικό Πατρινό εκτός εαυτού και να τον φτάσει σε σημείο να τον βρίσει.
Ε, αυτό ήταν! Ο επίμονος «διεκδικητής» αποφάσισε να τον... εκδικηθεί υποκλέπτοντάς τους κωδικούς της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης του. Από τη στιγμή που κατάφερε να «εισβάλει» στο προφίλ του Πατρινού, άρχισε να στέλνει μηνύματα σε όλα τα θηλυκού φύλου μέλη και να τα παρενοχλεί. Ο επιχειρηματίας είχε πέσει από τα σύννεφα γιατί ο γκέι κατάφερε να αλλάξει μέχρι και τους κωδικούς της σελίδας. Εκτός από γκέι ήταν και καλός χάκερ!
Το αντικείμενο του... Διαδικτυακού πόθου εξομολογείται την απίστευτη περιπέτειά του στον «Κόσμο»: «Μου έστελνε συνεχεία μηνύματα για φιλία, να γνωριστούμε και άλλα. Εγώ ήμουν ευγενικός συνέχεια και προσπαθούσα να τον κάνω να καταλάβει ότι είμαι άντρας και μου αρέσουν οι γυναίκες. Μία μέρα έγινε πολύ αισχρός και αναγκάστηκα να τον βρίσω άσχημα. Μετά από κάτι μέρες προσπάθησα να μπω στη σελίδα μου και δεν μπορούσα. Στη συνέχεια με έπαιρναν τηλέφωνο πελάτισσες και γνωστές μου και μου έλεγαν τι πράγματα είναι αυτά που στέλνω. Κατάλαβα ότι είναι εκείνος ο π.. γιατί είχε πετάξει κάτι υπονοούμενα ότι θα το μετανιώσω. Δεν ξέρω τι άλλο έχει κάνει και δεν το έχω μάθει ακόμα».
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ξέφραγο αμπέλι το facebook
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η μη κυβερνητική οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι., το 2010 δέχτηκε 218 καταγγελίες, εκ των οποίων το 72% αφορούσε παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων στο facebook, το 16% πορνογραφικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των χρηστών του Διαδικτύου, το 2% σεξουαλική παρενόχληση σε προσωπικό ιστολόγιο ή ιστοσελίδα. Στη χώρα μας, ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούν στο Διαδίκτυο διπλασιάστηκε κατά το 2010, σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό αυτών (72%) αφορά παραβάσεις προσωπικών δεδομένων στο facebook. Ένα ποσοστό των καταγγελιών, της τάξης του 47%, προήλθε από άνδρες (ηλικίας 20-36 ετών, το 12% από άνδρες ηλικίας 36-49 ετών, 3% από γονείς, 38% από γυναίκες 22-33 ετών.
Οι καταγγελθέντες δεν θέλησαν να απευθυνθούν στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ή σε κάποιο αστυνομικό τμήμα, φοβούμενοι την περαιτέρω έκθεση των προσωπικών τους δεδομένων.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της οργάνωσης, Άννα Ευθυμίου, οι περισσότεροι νέοι δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη στους χρήστες του facebook, δίνοντας τα πραγματικά τους στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, φωτογραφίες, ημερομηνία γέννησης, τηλέφωνα), χωρίς να έχουν διαβάσει ποτέ τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δεν εγγυάται τη μυστικότητά τους. «Αν ένας χάκερ κλέψει τα προσωπικά μας δεδομένα μέσα από το facebook, αυτό δεν φέρει καμία ευθύνη, ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για τα μέτρα ασφαλείας του», επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου