Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Επικίνδυνος για καρκίνο ο στοματικός έρωτας...

Σύμφωνα με τον Greg Hartig, καθηγητή ωτορινολαρυγγολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν, η μεγάλη αύξηση σε κρούσματα καρκίνου που εντοπίζονται στην περιοχή του στόματος και του λαιμού, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ιό HPV(κονδυλώματα).
«Φαίνεται πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην έντονη σεξουαλική δραστηριότητα του στοματικού έρωτα και την αύξηση των μολύνσεων από τον HPV» είπε ο επιστήμονας σε συνέδριο στις 17 Φεβρουαρίου.

Μια παλαιότερη έρευνα, ανέφερε, πως όσο περισσότεροι σεξουαλικοί σύντροφοι υπάρξουν, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος της μόλυνσης! Η ίδια έρευνα έλεγε πως πάνω από 26 διαφορετικοί παρτενέρ στο κρεβάτι, τριπλασιάζουν τον κίνδυνο. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να ισχύει, αφού η έρευνα βασίζεται στις πιθανότητες. Η συγκεκριμένη νόσος, μπορεί να μεταδοθεί μόνο όταν ο ένας εκ των δύο νοσεί.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει πρόληψη. Όταν δεν είναι εκδηλωμένος ο ιός HPV (κάτι που είναι εμφανές στο επίμαχο σημείο), ο στοματικός έρωτας μπορεί να είναι ελεύθερος. Όταν όμως ο σεξουαλικός σύντροφός νοσεί, πρέπει να υπάρχει προσοχή αφού οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπάρχει σύνδεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου