Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Βελουτέ πράσου

Βελουτέ πράσου

 

Μια σούπα υγιεινή και ό,τι πρέπει για αποτοξίνωση

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο,τι χρειάζεται η οικογένεια χάρη στα θρεπτικά συστατικά της


Υλικά


5 μεγάλα πράσα
2 κολοκύθια
1 λίτρο ζωμός κότας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε το άσπρο μέρος τους, που είναι και το πιο τρυφερό, σε φέτες. Κρατάμε μερικά πράσινα φύλλα για το γαρνίρισμα. Τρίβουμε το κολοκύθι –μόνο το πράσινο μέρος– σε χοντρό τρίφτη.

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα πράσα, το κολοκύθι και το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 20-25΄ να μαλακώσουν τα πράσα. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Κόβουμε μακρόστενες λωρίδες από τα φύλλα του πράσου και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε τη βελουτέ με τα σοταρισμένα πράσα και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι ή με σταγόνες κρέμας γάλακτος.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 25 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου